nldeenhu
Het Queen’s Court Hotel*****
is het nieuwste business
hotel in het hartje van Boedapest
Nieuwsbrief

Tisztelt Hölgyem/Uram,

Örömmel köszöntjük Önt a Queen’s Court Hotel & Residence-ben.
Ebben a szállodai ismertetőben szeretnénk röviden bemutatni szolgáltatásinkat.
Ha bármilyen kérdése vagy kérése van, kérjük forduljon bizalommal bármelyik munkatársunkhoz.
Kellemes itt tartózkodást kívánunk és reméljük élvezni fogja Budapestet!

Ágyak
A jó, éjszakai alvás nagyon fontos. Ezért is használunk pehely párnát és holofill paplant. Ha Ön allergiás ezekre az anyagokra, a Housekeeping nagyon szívesen kicseréli azokat antiallergén ágyneműre.
Gyapjú takarót a szekrényében talál.

Ágyelő
Ha ágyából kilépve egy szőnyegre szeretne állni, tudunk önnek biztosítani! Kérésével forduljon a recepciós kollégákhoz!

Ágynemű napi csere
Az ágyneműket környezetvédelmi és energia takarékossági okokból minden 3. éjszaka cseréljük! Amennyiben szeretné, hogy kollégáink naponta cseréljék ágyneműjét, kérjük forduljon kérésével a recepció felé!

Autó kölcsönzés
További információért kérjük hívja a Recepciót.

Bár a lobby-ban
Nyitvatartási idő: Hétfőtől vasárnapig: 12:30-tól este 23:30-ig

,,Chess” étterem
Éttermünk a földszinten található és nemzetközi ételeket kínál.
Nyitvatartás: Hétfő-vasárnap: 12:30-tól este 23:00-ig
Asztalfoglalásért hívja a recepciót illetve közvetlenül az éttermet.

Cipőtisztítási szolgáltatás
Amennyiben szeretné, személyzetünk kitisztítja cipőit! Ennek a szolgáltatásnak az ára 10,00 EUR/pár. Megrendeléshez kérjük vegye fel a kapcsolatot a Recepcióval!

Cipőtisztító gép
A szálloda rendelkezik automata cipőtisztító géppel, melyet a lobbyban a mosdók mellett talál.

Concierge szolgáltatás
Repülőjegy visszaigazolás, asztalfoglalás, múzeum, mozi- és színházjegy megrendelés, éttermi ajánlók, virágok, csokrok beszerzése valamint levelek postázása a recepciós kollégák segítségével történik.

Csomagmegörzés
Örömmel ajánljuk fel csomagmegörző szobánkat arra az esetre, ha elutazásáig szeretné csomagjait biztonságban tudni.

Dohányzás

Csak az előre kijelölt területeken engedélyezett a dohányzás.

DVD lejátszó
Kérésére tudunk Önnek DVD lejátszót biztosítani. Amennyiben szeretné igénybe venni, kérjük forduljon a recepcióhoz!

Ébresztés
Kérjük hívja az egyik recepciós kollégánkat, ha szeretne reggeli ébresztést kérni.

Élelmiszer házhozszállítás
Nagyon szívesen feltöltjük hűtőszekrényét magyar különlegességekkel. Csak mondja meg, hogy mire van szüksége az itt tartózkodása alatt és mi örömmel beszerzünk Önnek mindent. További információt a Recepción kaphat.

Faxpapír/levélpapír
Az íróasztalon találja a levélpapírokat. Ha többre lenne szüksége, vagy ha szeretne faxot küldeni, lépjen kapcsolatba a Recepcióval.

Fitnesz terem
A Fitnesz terem az első emeleten található a ,,C” lépcsőházban.
Nyitvatartási idő: Hétfő-vasárnap: 00:00-24:00
A fitneszteremben tiszta törülköző áll a rendelkezésére. Minden egyes géphez külön leírás van mellékelve. További információért forduljon a recepciós kollegákhoz.

Fürdőköntös
Minden vendégünknek térítésmentesen biztosítunk fürdőköntöst, melyet a recepción tud átvenni!

Gyemekfelügyelet
Ha szeretne egy estét egyedül tölteni, örömmel szervezünk egy gyermekfelügyelőt gyermeke(i) részére, hogy ön megismerhesse Budapest éjszakai arcát is. Ebben a Housekeeping munkatársai segíthetnek Önnek.

Hitelkártyák
Szállodánkban elfogadott hitelkártyák: American Express, Diners Club, Mastercard/Eurocard és Visa. Ha bármilyen kérdése, problémája támad a fizetési eljárással kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba a Recepcióval.

Housekeeping
A Housekeeping csapat egész nap a rendelkezésére áll. Több törülközőre lenne szüksége? Netán több párnára? Esetleg egy vasalóra? Csak hívja őket és ők örömmel felviszik a szobájába.
Ha gyakoribb takarítást szeretne, ebben is a Housekeeping tud Önnek segíteni.

Internet
Szélessávú internet minden szobában elérhető. A csatlakozókat megtalálja az ágy mellett, illetve a nappaliban található íróasztalnál.
Ha bármilyen problémája adódna a csatlakozással, kérjük, tudassa a Recepcióval.

Jégkocka
Ha jégkockára van szüksége, kérjük, hívja a Szobaszervizt.

Kijelentkezés
Kérjük szobáját legkésőbb déli 12:00-ig hagyja el. Csomagjait örömmel raktározzuk a Recepción, ha szeretne még egy kis időt a városban tölteni a reptérre indulás előtt. Ha későbbi kijelentkezésre van szüksége, vagy ha szeretné itt tartózkodását meghosszabbítani, kérjük lépjen kapcsolatba az egyik recepciós kollégával.

Kiságy
Meghatározott számú kiságy áll a rendelkezésünkre. Kérjük, hívja a Housekeeping-et további segítségért.

Konyha a szobában
Minden szobában található egy teljen felszerelt konyha. Ha bármi hiányozna a felszerelésből, kérjük, tudassa a Housekeeping-gel illetve a Recepcióval és mi örömmel kiegészítjük szobáját a hiányzó termékkel. Az eszközök működéséről a Recepción tudhat meg többet.

Légkondicionálás és fűtés
Minden szobában egyénileg állítható hőmérsékletszabályozó van felszerelve. Használja a falra felszerelt szabályozót az Önnek megfelelő hőmérséklet beállításásra. Ha bármilyen kérdése van vagy segítségre lenne szüksége a szabályozó rendszerrel kapcsolatban, kérjük, hívja a Recepciót.

Meeting terem
Szállodánk rendelkezik egy 36 m2 területű tárgyaló teremmel, ennek bérleti feltételeiről kérjük, tájékozódjon szobafoglalási kollégánknál a 803-as telefonmelléken.

Minibár
A minibár naponta kerül feltöltésre, minden fogyasztását a szobaszámlára terhelünk. Utolsó éjszakai fogyasztását kérjük, jelezze elutazásakor a recepciós kollégáknak!

Ne zavarjon
Amennyiben nem szeretné, hogy tartózkodása alatt zavarják, kérjük, helyezze a bejárati ajtó külső kilincsére a „Ne zavarj” táblát. Ha telefonhívásokat sem szeretne kapni, kérjük, informálja recepciós kollégáinkat. Belső, szobából szobába történő hívásokat sajnos nem áll módunkban korlátozni.

Orvos/gyógyszertár
Ha orvosi segítségre van szüksége, kérjük lépjen kapcsolatba a Recepcióval.
A legközelebbi gyógyszertár a Király utcában található. A nyitvatartásról a Recepción érdeklődhet, de recept ellenében nagyon szívesen beszerezzük Önnek a szükséges gyógyszereket mi is.

Parkoló
Biztonsági okokból kérjük, használja a szálloda mélygarázsát.
Árak: €20.00 / nap és €150.00 / hónap

Párnaválaszték
Választhat több féle párnáinkból: duvet, latex és anatómiai párnák közül.

Pay TV
55 féle mozifilmből és 20 féle felnőtt-filmből választhatnak egész nap. Napi díja (12:00-12:00) 4.000,-Ft. Amennyiben csak 1 filmet szeretne megtekinteni, úgy csak 2500,-Ft. Részletekért nyomja meg a távirányítón a „MENU” gombot, vagy érdeklődjön a recepción.

Reggeli
A kontinentális büféreggelit a Chess éttermünkben szolgáljuk fel.
Nyitvatartási: Hétfőtől vasárnapig: 06:30-tól 10:00-ig

Reggeli szobaszerviz
Amennyiben szobájában szeretné elfogyasztani a reggelijét, kérjük hívja az Éttermünket a 880-as melléken. A büfé reggelink teljes választékából rendelhet, amit az Éttermünkben szolgálunk fel. A szobaszervíz reggeli ára 15€ ÁFA-val. Kérjük, legalább 30 perccel a kívánt időpont előtt rendelje meg a reggelit, vagy akár előző nap folyamán. Ha aznapra szeretne rendelni reggelit, kérjük tegye meg legkésőbb 10.30-ig.

Repülőtér
A budapesti nemzetközi reptér(Ferihegy 1-2) körülbelül 22 km-re van a szállodától, amely 30-40 percet jelent autóval. Ha szüksége van reptéri transzferre, a Recepció készséggel áll a rendelkezésére ennek megszervezésében.

Ruhajavítási szolgáltatás

Apróbb ruhajavítását megoldjuk 1 napon belül, hétköznapokon. További információért hívja a recepciót.

Sporteszközök
Szállodánkban kölcsönözhet sporteszközöket (pl. tollas-ütő+labda, focilabda, stb). Részletekért érdeklődjön a Recepción.

Számítástechnikai segítségnyújtás
Amennyiben problémái adódnának számítástechnikai eszközeivel kapcsolatban, személyzetünk segítséget tud nyújtani Önnek. Kérésével kérjük, forduljon a Recepcióhoz.

Szoba szervíz
A 07:30-22:30 óráig rendelkezésre álló Szoba szervíz teljes menüjét az asztalon lévő információs dossziéban találja meg. Rendelését a 880-as telefonszámon adhatja le.

Széf
Minden szobában található egy laptop méretű széf, amely a szekrényben található. Kérjük kövesse a használati útmutatót.
Ha nagyobb biztonságban érezné értékeit a Recepción található széfek egyikében, lépjen kapcsolatba egyik kollégánkkal.

Szauna
Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb, mint egy jó, meleg szauna. Hívja a Recepciót és ők előkészítik Önnek a kért időpontra.
Kérjük kövesse a leírást.

Személyes Higénia
Ha szüksége lenne borotválkozó szettre, fogkefére, fogkrémre, női higiéniai csomagra vagy bármi másra, csak hívja a Housekeeping-et és ők örömmel felviszik a szobájába.

Talált tárgyak
Minden talált tárgyat a Housekeeping raktároz. Ha hiányzik valami értéke, kérjük lépjen kapcsolatba velük.

Taxi
Taxirendeléssel kérjük forduljon a recepcióhoz.

Televízió/Pay Tv

A televíziós programok között talál zenei, mozi és hír csatornát is valamint a televízión keresztül lehetőség van az internetezésre. A csatornákról és a filmek árairól bővebb információt 
kérhet a recepciós kollégáktól.

Tv csatornakiosztás - letölthetők itt

Tisztítás/Mosatás
Ezen szolgáltatásaink hétfőtől szombatig vehetők igénybe. Szennyesét kérjük hagyja az ágyon a szennyes zacskóban. A Housekeeping még aznap összegyűjti azt és másnap már a frissen mosott ruha fogja várni.
Ha szeretné ruháit még aznap visszakapni, kérjük hívja a Housekeeping-et reggel 10:00 óra előtt. A szekrényben megtalálja a szennyes zacskót valamint az árlistát.

Tömegközlekedés
Ha szeretné Budapestet saját maga felfedezni, érdeklődjön recepciós kollégáinknál, akik segítenek abban, hogy a megfelelő jegyekkel rendelkezzen a villamosra, buszra vagy a metróra, valamint térképet is tudnak biztosítani, amelyen pontosan elmagyarázzák Önnek, hogyan jusson el a kívánt helyre. Így saját maga idegenvezetője lehet a város felfedezésénél.

Tűzriadó és egyéb vészhelyzetek
Kérem, kövesse a bejárati ajtón lévő instrukciókat a legközelebbi vészkijáratig. Veszély esetén kérjük mindig kövesse a személyzet utasításait!

Uszoda/Jacuzzi
Nyitvatartás: Hétköznap: 06:30-11:00 és 16:00-22:00 Hétvégén: 8:00-22:00
A medence partján tiszta, nagyméretű törülközők állnak a rendelkezésére.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a medencénél nincs úszómester, ezért csak saját felelősségre vehető igénybe. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy a medencét egyszerre használók száma nem érheti el ...?

Újságok
Napi újságokat a lobby-ban talál.

Üzleti szolgáltatások
Ha faxot szeretne küldeni vagy fénymásolni szeretne, a Recepció örömmel áll rendelkezésére.

Vasalási szolgáltatás
Vasalási szolgáltatást is biztosítunk vendégeink részére. Igénybevételéhez kérjük, jelöljék be a megfelelő kockát a Tisztítási listán. A vasalási szolgáltatás díja a megjelölt tisztítási díjak 50%-a.

Vasaló/vasalódeszka
Ha szeretne vasalót és vasalódeszkát igénybevenni, kérjük, jelezze a recepción. Kollégáink felszállítják szobájába azokat.

Vészkijáratok
Minden szobában található egy vészterv. Kérjük jegyezze meg a szobájához legközelebb található vészkijárat elhelyezkedését. A folyosón kövesse az ,,exit” feliratot vészhelyzet eset.

Telefon
Belső telefonszámok
• Housekeeping: 800
• Recepció: 880
• ,,Chess” étterem/Szoba szerviz

Telefon szolgáltatások:
• Szobák közötti hívás esetén: tárcsázza a kívánt szoba számát
• Budapesti szám hívása: városi vonalat a 9-es tárcsázásával kérhet, ezt követően tárcsázza a számot
• Magyarországon belüli szám hívása: tárcsázza a ,,9”-est, majd 06-ot + a város hívószáma + a tárcsázni kívánt számot
• Nemzetközi hívás: először ,,9”-es a külső vonal eléréséhez, majd 00 + ország hívószáma + tárcsázni kívánt szám
• Külső hívás fogadás a szálloda telefonszáma: +36 1 878 0300
• Külső fax fogadása a szálloda fax száma: +36 1 878 0399
A helyi hívások díjazása az idő és a távolság alapján számlázódik.

Ország kódok - letölthetők itt

Információ vészhelyzetekről
Biztonsági információk a kedves vendégeink részére

Tűz estén teendők:
The Queen’s Court Hotel & Residence tűzriasztó rendszerrel van felszerelve. Minden kollégánk részt vett egy képzésen, amelyen elsajátították, hogy hogyan kell gyorsan és hatékonyan reagálni vészhelyzet esetén. Füstérzékelők vannak a szálloda egész területén, valamint a szobákban felszerelve. A szállodában egy belső, elektronikus riasztó rendszer is található, amely azonnal jelez a legközelebbi tűzoltóságnál tűz esetén.

Vészhelyzet esetén:
Kérjük ellenőrizze megérkezésekor, hogy merre található a legközelebbi vészkijárat a szobájától. Kérjük ismerje meg a tűzriasztó berendezést, a poroltó működését valamint a biztonsági útmutatást.
Kérjük jegyezze meg a Menekülési útvonal leírását, amelyet a bejárati ajtón talál meg.

Kérjük próbálja megjegyezni a következő pontok elhelyezkedését:
• A legközelebbi vészkijárat elhelyezkedését a szobájától. Számolja meg és jegyezze meg az ajtókat a szobája és a kijárat között.
• Nyissa ki a vészkijáratot és nézze meg, hogy hogy néz ki a lépcsőház belülről.
• Keresse meg, hogy hol található a legközelebbi tűzriasztó és poroltó berendezés a szobájához képest.

Mit tegyen, ha tüzet észlel:
• Ha tüzet vagy füstöt észlel a szobájában, azonnal hagyja el azt. Ha a folyosón van, kérjük aktiválja a legközelebbi tűzriasztót, amelyek a liftek mellett találhatóak minden emeleten.
• Ha lehetséges, próbálja meg becsukni az ajtókat a tűz közelében, hogy ne tudjon tovább terjedni.
• A folyosón lévő tűzbiztos ajtók a melletük lévő gombbal könnyen zárhatóak.
• Kérjük ne kockáztassa a saját egészségét. Csak kis tüzek kioltására vállalkozzon a poroltó készülékkel és csak akkor, ha az biztonságos.
• Nagy tűz esetén azonnal hagyja el az épületet.
• Kérjük maradjon nyugodt!

Ha tüzet észlel, kérjük emlékezzen az alábbi pontokra
• Hívja a Recepciót, amennyiben lehetséges
• Zárjon be minden ajtót és ablakot
• Maradjon nyugodt

Mi a teendő, ha megszólal a riasztó, amikor a szobájában van:
-Hagyja el a szobáját azonnal.
-Tűz esetén kérjük ne használja a lifteket. A menekülési útvonal iyenkor a lépcsőházon keresztül vezet.
-Tűz ajtók automatikusan záródnak, de mentési okoból továbbra is üzemelnek.

Ha elhagyja a szobáját azért, hogy a legközelebbi vészkijáratot használja, kérjük kövesse a következő utasításokat:
• Óvatosan nyissa ki az ajtót és ellenőrizze, hogy van- füst a folyosón
• Ha csak kis füstöt lát, menjen a legközelebbi vészkijárathoz amilyen gyorsan csak tud.
• Ha sötét van a folyosón, menjen a fal mentén és tapogassa ki az utat a legközelebbi vészkijáratig az ajtók számolásával.
• Mindezt guggolt helyzetben hajtsa végre mert a levegő tisztább a föld közelében.
• Ne próbáljon átmenni sűrű füstön!
• Ne használja a lifteket!
• Mindig legyen nyugodt!

Mit tegyen, ha nem tudja elhagyni a szobát:
• Hívja a Recepciót és mondja el nekik a helyzetét
• Maradjon a szobában, ha a kijárat le van zárva, ez a legbiztonságosabb hely
• Tegyen nedves törülközőt vagy ágyneműt az ajtó aljához, hogy elkerülje a füst további beáramlását a szobába.
• Vegye le a függönyöket, így nem lesz semmi anyag, amibe a tűz belekaphat, ha a tűz eléri az ablakot kívülről
• Készítse elő a szemeteskosarak, hogy a későbbiekben vizesvödörként tudja használni. Így nedvesen tudja tartani a törülközőket, illetve az ágyneműt az ajtónál.
• Tegye magát láthatóvá
• Tartsa magát elzárva a folyosótól.
• Takarja el a száját és az orrát egy nyirkos anyaggal, így könnyebben fog lélegezni
• Ne törjön ki ablakot, csak ha nagyon szükséges
• A zárt ablakok segítenek, hogy a levegő mozgása ne táplálja tovább a tüzet
• Műveleteit óvatosan hajtsa végre és ne feledje: Maradjon nyugodt!

Apró dolgok, melyek segítenek a tűz elkerülésében:
Kérjük tartózkodjon az ágyban való dohányzástól és a hamutálból ne ürítsse ki a forró hamut a szemetesbe.
Ne használja a saját sütő és fűtő berendezéseit.


Köszönjük megértésüket és segítségüket!

Reservering en onderzoek
Aankomst - Check out:
Volwassen Zuigelingen Kinderen

Queen’s Court Hotel and Residence Budapest